Addy's gids

 

 

 
Brein
English version

 

Gastenboek contact

Introductie
Twaalf manieren om aan iets te blijven werken tot het af is
Addy's gouden regels
Opruimen
Studeren
Over Addy's gids
Luisteren
Dating(1) - heb ik iets verkeerd gezegd?
Dating (2) – het verschil tussen een telefoontje
Relaties
Lijk ik op Addy?
Uitstellen
Slapen
Vergaderen
Addy's brein

ADD-onderzoek

Links

 


Addy's Brein

Addy heeft ADD. Voluit: Attention Deficit Disorder.  Ik zal hieronder uitleggen wat dat betekent voor Addy’s brein.

ADD heeft vooral te maken met de voorkant van de hersenen, het deel achter je voorhoofd. In dat deel wordt (onder meer) de aandacht geregeld. Het zorgt ervoor dat we met iets bezig kunnen zijn zonder te snel afgeleid te worden. Het filtert de dingen die we zien, horen, ruiken en voelen, en opkomende gedachten. Het zorgt er daarbij voor dat we automatisch geen aandacht besteden aan dingen die niets te maken hebben met wat we aan het doen zijn.

Bij Addy is dat voorste deel over het algemeen een beetje lui. Hierdoor heeft Addy de neiging om aan alles tegelijk aandacht te besteden. Veel later dan bij anderen filtert Addy's brein de dingen die niet belangrijk zijn eruit en heel vaak is het dan al te laat: Addy is afgeleid.

Addy’s gedachtenstroom houdt zo eigenlijk nooit op. Nieuwe indrukken blijven binnenkomen, nieuwe gedachten tuimelen in Addy’s hoofd over er elkaar heen.

Om moe van te worden.

Zo’n luie voorkant heeft gelukkig ook wel wat voordelen. Je ziet bijvoorbeeld vaak dingen die andere mensen niet zien en komt met oplossingen waar niemand op gekomen zou zijn. Ook kun jij je misschien wat makkelijker in anderen verplaatsen.

Er wordt nog veel onderzoek gedaan naar hoe het precies werkt – wat de oorzaak is van de luie voorkant en wat precies de gevolgen zijn. Meer daarover lees je in ADD-onderzoek.

Geef je e-mailadres als je geïnformeerd wilt worden over nieuwe onderwerpen:

Powered by NotifyList.com

 


Het Web Addy's Gids

 

 

attention deficit disorder tips omgaan met ADD